Slik finner du det rette kameraet for deg

I Fotopodden denne uka snakker Thomas og Erik om ting man bør tenke på når man skal velge kamera.

Ta flotte fuglebilder hjemme i hagen

Du trenger ikke dra langt av gårde for å få flotte foto av fargerik fugl. Det kan gjøres hjemme i hagen med svært enkle midler.

Fang nordlyset nå i mørketida

Foto.no har snakket med nordlysfotograf, Tommy Pettersen, om hvordan du tar bilder av det spektakulære fenomenet.

10 tips til bedre bilder av fyrverkeri

Det er ikke helt enkelt å fotografere fyrverkeri, men følger du tipsene våre, er sjansene store for at de første bildene du tar i 2024 blir rene stjerneskudd.

7 tips til bedre julebilder

I år får du tatt bedre bilder på julaften enn du noen gang har klart før, hvis du bare følger disse tipsene.

Bør du skifte til oppladbare batterier?

Oppladbare batterier har sine helt klare fordeler i mange tilfeller, men kanskje ikke alltid. Se når du bør bruke dem, og når engangsbatterier fortsatt er best.

Pakk riktig for ferien

Ferietiden er her, og det er på tide å pakke fotoutstyret. Men hva du tar med og hvordan du pakker det kommer an på hvor du skal og hvordan det skal brukes. Vi gir noen konkrete tips.

Jo, du har lov å fotografere på jernbanestasjonen, men …

Det har vært en del tilfeller av fotografer, som har blitt stoppet av vektere, mens de fotograferte på jernbanestasjonen. Hva har du å stille opp med da?

Så stort kan du skrive ut

Det er mange faktorer som bestemmer hvor stort du kan skrive ut. Vi tar en gjennomgang som gjør det hele mer oversiktlig.

Vi rydder opp i minnekortkaoset

Å forstå betegnelsene på et minnekort er ikke helt elementært. Selv om det stort sett er to typer kort som brukes i nye kameraer er det fortsatt mye som er forvirrende. Vi ser på de ulike kortypene som fortsatt er i salg, og hva det som står på dem betyr. Oppdatert august 2022.

Originaloptikk eller tredjepartsoptikk

Dette er et vanskelig spørsmål, både for deg og for kameraprodusentene.

Kreativt fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm 20 - 22 august

Lær å få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide frem til ferdig sluttbilde.

Velg riktig ryggsekk

Det finnes nesten uendelig mange fotosekker på markedet. Her skal vi prøve å fortelle seg forskjellen på dem, og hva du bør se etter når du skal velge sekk.

Fotografér solformørkelser

Selv om det er lenge til neste totale solformørkelse i Norge, er det partielle formørkelser fra tid til annen. Det er også totale andre steder i verden, nesten hvert år. Her er noen tips til hvordan du kan fotografere dem, eller ta bilde av sola, uten at den er formørket.

Brukt eller nytt?

Bør du kjøpe nye eller brukte varer, og i så fall når og hvorfor? Vi ser på de ulike grunnene til å velge det ene framfor det andre.

Ta bedre bilder i snøen

De fleste av oss har kommet tilbake med grå bilder med mørke skygger og feil farger. Er du riktig uheldig har ikke kameraet ditt tålt kulden og fuktigheten heller.

Eksperttips for fotografering av nattehimmelen

Det er vinter, godvær og supre forhold for å fotografere stjernene. Vi har fått hjelp av en av de beste i verden til å gi deg de beste tipsene.

Nye regler for droneflyging

Fra 1. januar i år, gjelder nye regler når du flyr droner. Her er det som gjelder.

Finn den rette filmen til analog fotografering

Det er ikke alltid så lett å vite hva som finnes og hva kodene betyr. Vi oppklarer.

Digitalt eller analogt

Eller kanskje noe midt imellom. Vi ser på muligheter og hvorfor du bør velge det ene framfor det andre.

8, 10, 12 eller 14. Så mange bits trenger du

Du har sikkert hørt snakk om 10 bit video eller 14 bit råfiler. Vi forklarer hva det betyr og hvordan det påvirker bildene og videoene dine.

Fototips på hvalsafari

Vi ferierer i Norge i år, så vil du se noen store dyr, er hvalsafari et spennende alternativ. Her er noen erfaringer jeg har gjort meg.

Å lage film på lavbudsjett

Vår mann, Thomas Brun, har laget en kortfilm med lite utstyr og begrenset budsjett. Vi har tatt en prat med ham om hvordan.

Dette betyr alle tallene og faguttrykkene om kameraet

Med mindre du er veldig opptatt av kameraer, er det ikke alltid så lett å vite hva alle tallene og uttrykkene produsentene strør om seg med betyr, eller hvordan de skal tolkes – for det må de.

Velg riktig kikkert

Bruksområde, budsjett og krav til kvalitet bestemmer hva slags kikkert du bør velge.

10 tips til bedre familiebilder

Her er noen ting du bør tenke på når du fotograferer familie og venner.

Filter – kameraets briller

Solbriller og beskyttelsesbriller, kule briller med farget glass, polariserte briller, nattbriller, forstørrelsesglass og annet gøy. Vi ser på hva du kan bruke filter til.

En liten guide til telekonvertere

Telekonverter er et slite stykke optikk du setter mellom objektivet og kameraet for å øke brennvidden. Men det er ikke alltid du kan eller bør bruke den.

Derfor bør du lære bildeforståelse

Fotografi snakker til oss på et språk alle skjønner! Påstander som dette møter oss i mange sammenhenger hvor bilder diskuteres. Men er det riktig at vi forstår alt vi ser i fotografier intuitivt og spontant?

Disse objektivene kan du sette på kameraet ditt

Det finnes et utall fatninger, ofte flere fra samme produsent. Hva fungerer sammen, og hva fungerer ikke?
Åpne uskalert versjon i eget vindu