Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Nybegynnerworkshop: under vann med kamera og fotograf Nils Aukan

Velkommen til en workshop i undervannsfotografering i et av Norges beste undervannsterreng. Her er en variert biologi i kort avstand fra utgangspunktet med flotte visuelle opplevelser man kan forevige i bilder!
Finn riktig dykketeknikk, skrem ikke fisken, og unngå "bombenedslag" og tilgrumsing av motivet!
På sandbunnen finner man flatfisk og kamskjell, her er bratte vegger med krabber og spesielle fargerike makro-fotomotiv som små nakensnegler og kutlinger, små og store anemoner, havets blomsterprakt. Breiflabb og fargerike blåstål er sikre "kunder" blant mange øvrige fiskearter.
For spesielt interesserte er det mulig å finne spesielle blomkålkoraller og medusastjerner. I skjærgården mot Grip er det frisk kjempestor Laminaria-tareskog uten forurensing, og uten å være desimert av kråkeboller.
Høsten gir god sikt med mulighet for vidvinkelfotografering på vrak.

På nybegynnerkurset fokuset ligge på å lære og utnytte ditt kamera, begrensninger, muligheter, hvordan finner man motiv?
Finn riktig dykketeknikk, skrem ikke fisken, og unngå "bombenedslag" og tilgrumsing av motivet!
Det vil også bli presentert forskjellige fototeknikker som man selv kan omsette i praksis med 2-3 dykk pr. dag.
Det er også mulighet for nattdykk som gir mulighet til å finne flere arter trollhummer og andre krepsdyr som kommer fram etter mørkets frambrudd.

Dette er en workshop der du deltar med eget fotoutstyr og bærbar PC.
Workshopleder er Nils Aukan som kjenner området som sin egen lomme og er en meget erfaren og anerkjent dykker med mange års erfaring. Han har en så lang merittliste bak seg innen undervannsfotografi at jeg skal ikke forsøke å liste den opp engang. Det holder å si at han er en av de absolutt dyktigste og mest erfarne undervannsfotografene i landet. Da jeg snakket med ham tidligere i høst var han litt trist over å ha druknet enda en digital spelrefleks på grunn av en noe uheldig design på undervannshuset han bruker, men Nils er ikke den som lar seg stoppe av litt saltvann i kameraet. Treffer du ham en gang, så spør om dengang han rekrutterte en tropp soldater til å fikse F90x’en hans.

Aukan er en ivrig historieforteller, både fotografisk og verbalt, og som pensjonert kriminaltekniker er han også vant til å finne historier og motiver der andre ikke gjør det. Akkurat som motivet i ukens bilde. Hvor lenge han har ventet på akkurat dette motivet, vet jeg ikke, men sjeldent er det, og reken som sitter på med en liten hydromeduse-manet med latinsk navn “Tima Bairdii” har han sett verken før eller siden. Og med godt over hundre dykk i året i mange år har nok Nils sett mer enn de fleste av oss av hva som finnes under vann. Men sett alt? Nei det har han ikke ennå.

Praktisk informasjon
Workshopen koster 3950,- som inneholder 4 dykk, instruksjon om undervannsfotografering, båt, fyll av flasker og undervisning i enkel digital billedbehandling.

Den enkelte må selv stille med dykkerutstyr. Det kan leies flasker og blybelte på Vikaneset. Det er noen kriterier for å være med på denne workshopen: Du må ha et godkjent dykkersertifikat og du må kunne dykke fra båt. På grunn av høydeforskjeller for de som flyr eller kjører over fjellet, har vi ikke lagt opp til dykking torsdag eller søndag. Dere som ikke skal i fly eller kjøre over fjellet, kan ta et ekstra dykk søndag.

Deltakerne må ha med seg undervannskamera, samt bærbar datamaskin med basalt bildebehandlingsprogram.
Du må også kunne presentere ca. 10 av dine beste bilder, som du må ha med deg i print.
Utleie av dykkerutstyr
Våtdrakter: fra 8 år til XXXL for 150 pr dag
Tørrdrakter: (8 stk 1 stk S. 2stk L. 3stk XL. 2stk XXL) fra 200 pr dag
Flasker: 7 stk a 10L x300bar 2stk 15L a 232bar til utleie for 100 pr dg
Jakke Vester: 7 stk S til xl 100 pr dag
Bly: 200 kg bestående av 1 kg 2kg 3kg 5 kg og 6 kg lodd leie av bly 40 pr dag.
Fylle opp flasker: 50 ,- pr flaske
Svømmeføtter: 40 pr dag.
Gi beskjed til Vikaneset om dere vil leie utstyr.

Vikaneset Havhotell
Vi skal bo på Vikaneset Havhotell, som ligger vakkert til på vestsiden av Frei på Nordmøre. Dette er en perle av et feriested. Et moderne kurs og workshopsted med rorbuer, utescene, båter, Atlanterhavsveien like om hjørnet og med den fiskerike Bremsnesfjorden som nærmeste nabo.
Opprinnelig var Vikaneset en aktiv arbeidsplass med klippfiskproduksjon, tranbrenneri, dampskipsbrygge, skredderverksted, skomakerverksted og krambu. Denne kystkulturen har Vikaneset tatt godt vare på og du ønskes velkommen til en fantastisk opplevelse blant fjell og fjord.

Det finnes flere typer rorbuer og vi har reservert noen av dem til workshopen. Du kan selv bestemme om du vil dele rom med andre deltakere eller ha ditt eget. Når du deler blir prisen rimeligere.
Alle rorbuer er utstyrt med kjøkken slik at du kan lage din egen frokost. Vi vil legge opp til å ha felles lunsj og middag hver dag.
Deltakere bestiller selv oppholdet og mat og betaler direkte til Vikaneset.
E-mail: post@vikaneset. no
Pris på overnatting i dobbeltrom med lunsj og middag eller enkeltrom med lunsj og middag vil du få opplyst av Vikaneset
Ved bestilling av rom må dere oppgi at dere skal være med på Nordic Light workshop.

For mer informasjon:
annelise@nle.no
92017130
www.nle.no


Nils Aukan - Eels, male and female
Eels, male and female
Nils Aukan
Nils Aukan - Flabellina Verrucosa
Flabellina Verrucosa
Nils Aukan
 - Vikaneset Havhotell
Vikaneset Havhotell
Workshopsted
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu