Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Off Season

Fotograf og tidligere programdirektør i NRK, Vidar Nordli-Mathisen, er aktuell med utstillingen ”Off Season” på galleri Varmbadet i Drøbak.
Utstillingen ”Off Season” åpner førstkommende lørdag (4. april) og består av til sammen 21 fotografier. De fleste av dem har sitt utgangpunkt i Badeparken i Drøbak og er laget i løpet av en toårsperiode.

I en pressemelding skriver Drøbak Kunstforening at Vidar Nordli-Mathisens arbeider er preget av et årvåkent blikk og en mesterlig evne til veloverveid, men diskret komposisjon. Hovedtyngden av fotografiene preges av sobre farger, rolige flater og en nærmest meditativ stemning, mens andre beveger seg i en spenstigere retning med sterkere kontraster og en lun humoristisk tilnærming.

- Etter å ha gått gjennom parken noen ganger utenfor sommersesongen, ble jeg fascinert av stillheten og stemningene jeg opplevde der. Det handlet om lyset, sjøen og formasjonene i naturen, men også om byggverk: Stupebrettene, betongbryggene og andre spor av sivilisasjon. Etter hvert kom prosjektet mitt til å handle om skjæringspunktet mellom natur og sivilisasjon, det uberørte og det bearbeidede. Utstillingen er ikke et forsøk på å dokumentere et sted, men å formidle min fortolkning av stemninger der naturen møter spor av mennesker, uttaler .

- Min tilnærming til foto har endret seg radikalt med den digitale teknologien. Plutselig var det grenseløse muligheter for kreativt etterarbeid. Det åpnet opp for å lage bilder der selve eksponeringen bare var utgangspunktet. Nå er etterarbeidet en minst like viktig del av prosessen frem til det ferdige bildet.

- I etterarbeidet handler det om å rendyrke ideen bak bildet. I praksis betyr det minimalisering og forenkling. Elementer i den opprinnelige eksponeringen blir tatt bort eller forandret. Noen ganger består det ferdige bildet av forskjellige eksponeringer. Ett av bildene forestiller en stuper i rene, stiliserte omgivelser. Stuperen gjør sin innsats en gang i juni mens omgivelsene er hentet fra en kald januardag, kraftig bearbeidet i etterkant. Det er mulig jeg kunne fått en dumdristig isbader til å stupe i det iskalde vannet, men jeg tror uansett ikke jeg kunne laget dette bildet i en eksponering.

Vidar Nordli-Mathisen er født i Harstad og bor i Drøbak og med årets fotoutstilling vender han tilbake til startpunktet for sitt kreative virke.

De senere årene har Nordli-Mathisen vært bakmann og toppleder i norsk tv. Opprinnelig er han utdannet fotograf og interessen for foto ble vekket allerede tidlig i tenårene. Etter et kort opphold ved Universitetet i Bergen fikk han i 1976 tilbud om å begynne i fotograflære i hjembyen. Derfra gikk veien til avis. Etter 15 år som avisfotograf og journalist endret Vidar kursen og gikk inn i tv-produksjon. Først som frilans regissør og produsent, deretter som prosjektleder og produsent i NRK, Tv2, Dinamo og Rubicon. De siste fire årene har Nordli-Mathisen vært programdirektør i NRK.

Vidar la fotoapparatet på hylla da han startet i tv-bransjen. Interessen for fotografi våknet ikke igjen før i 2004. Da oppdaget han digitalt fotografi for alvor. Høsten 2007 gikk han løs på fotoprosjektet ”Off Season

Utstillingen kan sees fra 4. - 26.april på galleri Varmbadet, Drøbak Kunstforening.
Vidar Nordli-Mathisen - Basic Elements
Basic Elements
Vidar Nordli-Mathisen
Vidar Nordli-Mathisen - The Edge
The Edge
Vidar Nordli-Mathisen
Vidar Nordli-Mathisen - Blues
Blues
Vidar Nordli-Mathisen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu