Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nye kamerakonsepter fra Samsung

Samsung lanserer nå to spennende og avanserte kompaktkameraer, og den egenutviklede NX-serien.
Pressemelding 4. mars 2009: WB100 har tolv megapiksler oppløsning, Schneiderobjektiv med ultravidvinkel og en stor og skarp oled-skjerm. WB550 har også tolv megapiksler oppløsning, og et 24-millimeters Schneiderobjektiv, i tillegg til 10x optisk zoom. NX-serien vises nå frem i USA for første gang. Systemet er en brobygger mellom systemkameraer og kompakte digitalkameraer, og kombinerer det beste fra to verdener.
– 2009 blir det mest spennende året for Samsungs kameraer noensinne, sier Gunnar Wahlbeck, nordisk produktsjef for Samsungs kameraer.

Samsung fortsetter sin ambisjon om å utvikle digitalkameraer for enhver livsstil og behov. Denne våren lanseres to kameraer, WB100 og WB500, som kombinerer avansert teknologi med brukervennlighet. Til høsten kommer NX-serien, en gruppe kompakte systemkameraer.

WB100, et skreddersydd kompaktkamera for den kresne brukeren. Samsung har utviklet WB100 for den som vil ha et kompakt digitalkamera som presterer så nært opp mot systemkameraer som mulig. Med tolv megapiksler får man høy oppløsning, og samtidig skaper et 24 - 120 millimeters Schneiderobjektiv med ultravidvinkel og 5x optisk zoom et uvanlig dypt perspektiv for digitalkameraer. Det som er unikt for WB100 er at både blenderen og lukkertiden har forvalg, men kan også stilles inn manuelt hver for seg.

WB100 har mange teknologisk smarte løsninger, som hjelper fotografen til å ta bedre bilder. Kameraet har både optisk bildestabilisator, automatiske innstillinger for beste skarphet, uavhengig av om motivet er i horisonten eller nærme, og ansiktsgjenkjenning ved smil og blunking. En fin liten ekstradetalj er Recycle Bin, som sikrer at ikke feil bilde blir slettet, da man kan hente tilbake bilder som er lagt i den digitale søplekassen. Kameraet har innebygd videofunksjon med oppløsning på 720 piksler, som via hdmi-oppkobling gir hd-oppløsning på hd-TV-en.

WB100 er utrustet med en tre tommer stor oled-skjerm. Sammenlignet med en tradisjonell lcd-skjerm er oled-skjermen betydelig rikere på kontrast (10000:1). Dette innebærer dypere svartnivå, og de andre fargene blir mer intense. Skjermen er derfor tydeligere når du bruker den i for eksempel kraftig sollys, både som elektronisk kamerasøker og når du viser frem bilder du har tatt. I tillegg bruker oled-skjermer mindre energi. WB100 kommer i butikk i mars.

WB550 - oppgradert flaggskip med superzoom. På verdens største messe for forbrukerelektronikk, CES 2009 i Las Vegas, ble kompaktkameraet WB500 lansert. Nå kommer storebroren, WB550. Dette kameraet har alt som WB500 og enda litt til. Tolv megapiksler, 24 - 240 millimeter Schneiderobjektiv med ultravidvinkel og imponerende 10x optisk zoom gjør den til en god følgesvenn på reise, for sportsentusiaster og aktive foreldre. Perfekt for dem som trenger et robust kamera med høy funksjonalitet og prestasjon, men samtidig trenger brukervennligheten til kompakte digitalkameraer.

Kameraets gode videofunksjon med oppløsning på 720 piksler spiller inn i hd-format, og gir fullt utbytte av den 10x optiske zoomen. Gjennom hdmi kan WB550 enkelt kobles sammen med en hd-TV, og vise frem innspilte filmer og bilder.

WB550 har en rekke innebygde teknologiske funksjoner som forenkler fotograferingen, og gir brukeren mulighet til å ta bedre bilder. Ansiktsgjenkjenningen stiller automatisk inn fokus og eksponering for de beste bildene med opp til ti individer. Smilfunksjonene gjør at WB550 tar bilder når objektet drar på smilebåndet, og med ”blunkefunksjonen” unngår WB550 å ta bilder når motivet lukker øynene. Nupper og kviser håndteres av en funksjon som kalles Beauty Shot. WB550 har også automatiske innstillinger for beste eksponering, uavhengig av om motivet er langt unna eller nært. WB550 kommer i butikk i mars.

NX-serien, Samsungs første egenutviklede kompakte systemkamera. NX-serien vises nå frem for første gang på den internasjonale kameramessen PMA i USA, og blander det beste fra to verdener. Samsung har lykkes med å kombinere systemkameraets funksjonalitet og bildekvalitet med enkeltheten og brukervennligheten til kompakte digitalkameraer. Kameraer i NX-serien bruker sensor i formatet APS-C for høykvalitative bilder, og har en digital kamerasøker (Electronic Viewfinder, EVF). Slik har Samsungs ingeniører lykkes med å redusere kamerahusets vekt og størrelse markant. Avstanden mellom objektivet og sensoren er 60 prosent mindre enn tradisjonelle systemkameraer. Med NX-kameraene kan brukeren bytte objektiv tilpasset motivet. Det første kompakte systemkameraet fra NX-serien er forventet i butikk til høsten.

Flere produktnyheter i butikk i mars. I mars kommer også verdens første kompakte digitalkamera med 10x zoom og ultravidvinkel på 24 millimeter, WB500, og det utrolig slanke ST50 i børstet stål i butikk.
Samsung - NX-serien
NX-serien
Samsung
Samsung - WB100
WB100
Samsung
Samsung - WB550
WB550
Samsung

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu