Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i Lightroom 2

Kai Jensen arrangerer kurs i Lightroom 15. januar.
På dette kurset vil jeg hjelpe deg med å sette de første bitene på plass, slik at du kan bruke Lightroom slik det er tenkt brukt. Nemlig til å hjelpe fotografer med å organisere sine bilder, på en best mulig måte. Lightroom er et komplekst program med mange funksjoner. Det kan fort bli forvirrende når man åpner programmet for første gang. Av den grunn er det viktig at man først forstår hvordan Lightroom er bygd opp, før man starter med å importere sine bilder.

Før du tar Lightroom2 i bruk, så bør du ha planlagt i detalj hvordan du ønsker å organisere bildene dine. Hvor skal nye bilder legges, hvilket navn skal jeg gi bildene, hvordan skal jeg organisere backup osv. Det er mange spørsmål, som man bør finne svar på før man går i gang med å bruke Lightroom.

Når de første bitene er på plass, så vil man raskt oppdage Lightroom sin intuitive, og ikke minst gjennomtenkte struktur. Lightroom er bygd opp av fem moduler; library, develop, slideshow, print og web. På kurset vil vi se på alle disse modulene, samt se på hva de kan gjøre for deg og dine bilder.

Lightroom skiller seg fra andre bilderedigeringsprogrammer som skriver endringene direkte på bildefilen. Lightroom skriver endringene du gjør inn til en datafil, og linker dataene videre til din RAW-fil. All informasjon om endringene du gjør blir lagret i Lightroom sin catalog file. Alle dine bilder oppbevares et annet sted og er upåvirket av dine endringer. Dette gjør Lightroom til en rå søkemotor, som raskt kan finne igjen et spesifikt bilde blant hundretusener av bilder.

Vi legger derfor keywords på våre filer, slik at vi kan utnytte Lightrooms søkemotor til å finne igjen et bilde, uavhengig av hvor det er lagret. Lightroom har veldig gode funksjoner for nettopp å legge keywords på bildene, dette vil vi se nærmere på under kurset.

Lightroom2 er så spennende at enkelte snakker om en revolusjon, og på flere områder er Lightroom nettopp det. Derfor er det ekstra gøy å holde kurs som dette, slik at enda flere skal få muligheten til å bli bedre kjent med Lightroom.

Stacking, på kurset skal vi se på hvordan du kan bruke stacking til å organisere din videre arbeidsflyt. Det kan nemlig lett bli like mye rot i fremkalte TIF og jpg filer, som blant dine raw filer. Ved hjelp av stacking i Lightroom, og en liten plan, så vil det være slutt på TIF og JPG filer som flyter rundt.

Vi skal også se på hvordan du best sikrer dine bilder mot diskkrasj, og hvordan du bør oppbevare dine bilder.

Selektiv bildebehandling på rawfilen, fjerning av støv på mange bilder samtidig, avtonet gråfilter. Lightroom sin raw fil konverter (Brukes for å lage TIF og JPG filer) har masser av flotte og spennende muligheter, på kurset skal vi gå igjennom disse i tur og orden.

Kursleder er Kai Jensen som siden 2001 har jobbet aktivt med digital arbeidsflyt. Kai har holdt en rekke kurs i digital arbeidsflyt, samt at han også har skrevet mange artikler om emnet.

Kurset vil bli holdt hjemme hos Kai Jensen, av den grunn blir antall deltagere begrenset til syv per kurs. Det blir kjørt to kurs den 15. januar.

Dato: 15 Januar
Kurs 1: Kl: 1000-1300
Kurs 2: Kl: 1800-2100

Pris: 750.-
Sted: Ånebyveien 79b, 1488 Hakadal

Påmelding til kai@villmarksbilder.com
For info: Tlf 90 69 35 35
Følg også med på www.villmarksbilder.blogspot.com
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu