Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Interfoto Debutantutstilling # 13 - Torkil Færø

Onsdag 27. august klokken 17:00 åpner fotograf Torkil Færø sin debutantutstilling på Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo. Utstillingen er den 13 i en serie utstillinger arrangert av Interfoto for å fremme lovende fotografer.
En jury bestående av Jens Blom (B&M), Anne Lise Flavik (fotograf, rullernde juryplass), Tore Holter (Redaktør Fotografi), Per Kristian Lie Løwe (Interfoto), Kristin Skåmedal (Fotografi) og Dag Thorenfeldt (fotograf, fast jurymedlem) har valgt Torkil Færø som vår neste debutantutstiller på Bølgen & Moi.

Her er juryens begrunnelse skrevet av Tore Holter, Fotografi:
Det er ikke vanskelig å karakterisere Torkil Færø som en klassisk reportasjefotograf med et sterkt humanistisk innhold i bildene sine. Bemerkelsesverdig er det kanskje at Færø, som har et helt annet yrke gjennom sitt legegjerning, så lett kan skifte ståsted og skape bilder av en så høy kvalitet. Men så er det nettopp denne interaksjonen mellom yrke og fotografi som gir oss en forklaring. Færø arbeider tett på livet og deler menneskers føleser, tanker og opplevelser. Selv sier han at han tidvis lever seg så intenst inn i deres traumer eller seire at han ønsker å oveføre sine mentale bilder til fotografiske bilder, for å skape en balanse mellom inntrykk og uttrykk.
Det at Færø makter å tydeliggjøre menneskers situasjon for oss er styrken i bildene hans, og selve kriteriet på virkelig god reportasjefotografi.

Om Interfoto Debutantutstilling
Interfoto Debutantutstilling er et prosjekt for å fremme fotografiet som utrykk og kunstform. En jury velger 2 ganger i året ut en debutant som får utstilling på Bølgen & Moi Briskeby. Juryen er sammensatt av fotografer og mediefolk, samt representanter fra Interfoto, Fotografi og Bølgen & Moi.
Torkil Færø -
Torkil Færø
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu