Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Canon sponser Bendiksens multimedieutstilling

Canon har sponset Jonas Bendiksens multimedieutstilling som åpner på Nobels Fredssenter i Oslo 6. juni. I denne pressemeldingen beskriver de samarbeid og utstillingen.
Canon bidrar til at fotografer over hele verden utvikler og virkeliggjør sine fotografiske visjoner. Magnum-fotograf Jonas Bendiksens unike multimedieutstilling "The places we live", er sponset av Canon, og utforsker hva det vil si å leve i en by i det 21. århundret.

På utstillingen "The places we live" besøker man virtuelt 20 hjem i 4 av verdens fattigste slumområder; Kibera i Nairobi, Dharavi i Mumbai, Barrios i Caracas og Kamponger i Jakarta. Fire utvalgte hjem blir viet ekstra oppmerksomhet ved at Canon-projektorer viser hver av de fire veggene i hver families 1-roms bolig på hver sin vegg i et isolert rom. Dette gir et inntrykk av at man står i selve huset med familien. I tillegg til den visuelle opplevelsen spilles lydopptak som understreker beboernes dagligliv, rutiner, gleder, sorger, håp og frykt.

Samarbeidet med Canon gjør at Bendiksen har tilgang på produkter som gjør det mulig å sette i gang et så ambisiøst prosjekt. Bildene i utstillingen er tatt med et 12,8 megapiksler Canon EOS-5D, og projekteres ved hjelp av 16 Canon XEED SX7-projektorer.

Utstillingen styrker det solide omdømmet Jonas Bendiksen har opparbeidet seg de siste årene. Bendiksen er den første norske fotografen som er tatt inn i stallen til det prestisjetunge fotobyrået Magnum. Bendiksen elsker å arbeide med historiene som overses i kappløpet om de daglige overskriftene, noe han kaller for "journalistikkens foreldreløse". Ofte er det slik at de mest givende og overbevisende bildene ligger gjemt i de skjulte, fordekte historiene som flyr forbi like under radaren, sier Bendiksen.

-Det å ha en så dyktig fotograf som Jonas Bendiksen om bord i Canon-teamet er fantastisk morsomt. Det er rørende å se hvor dramatisk, troverdig og ikke minst levende han har skildret livene til disse familiene, og det er en ære for Canon å kunne ta del i denne utstillingen, sier Lene Finstad, Marketing Director for Canon Consumer Imaging (CCI) Norge.

Utstillingen åpner på Nobels Fredssenter i Oslo 6. juni 2008, og skal så videre på verdensturne gjennom nettverket til det prestisjetunge fotobyrået Magnum.

Magnum er et av de mest berømte og respekterte fotobyråene i verden. Det ble grunnlagt som et kunstnerisk kooperativ i 1947, og representerer noen av de mest anerkjente fotojournalistene de siste 60 årene. Medlemskap i Magnum regnes som en solid anerkjennelse for en fotograf.

_________________________________

Mer informasjon:
www.magnumphotos.com

Jonas Bendiksen -
Jonas Bendiksen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu