Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

''Uknuselig'' kamera årets sommerhit

På tross av stusselige badetemperaturer har vanntette kameraer fra Olympus toppet nordmenns ønskelister for nytt digitalkamera i sommer.
Dystre spådommer til tross – kompakte digitalkameraer selger som aldri før! Olympus – som er blant de mest dominerende merkene i det norske kameramarkedet – har opplevd en økning på over 20% i sommer sammenlignet med sommeren 2006.
- Konkurransen er blitt skjerpet, og vi ser tydelig at folk hele tiden ønsker seg nye og innovative løsninger, som har en praktisk betydning for dem i hverdagen, sier Øivind Grefslie, markedssjef i Olympus Norge.

De vanntette og støtsikre kameraene Olympus Mju 725SW og Olympus Mju 770SW har toppet statistikkene i sommer. Over 10.000 kameraer av disse to modellene ble sendt ut i det norske markedet fra Olympus i sommermånedene.
- Vi kunne solgt enda mer, hadde vi klart å skaffe flere. Det er tydelig at folk fokuserer på kvalitet – ikke bare i bildet, men også i konstruksjonen av kameraet – og ønsker seg kameraer man virkelig kan ha med overalt, sier Grefslie.

”Uknuselige”
Olympus Mju 725SW er vanntett til 5 meter, støtsikret for fall fra 1,5 meter på alle underlag og koster ca 2800 kroner. Storebror Olympus Mju 770SW er vanntett til 10 meter, støtsikret for fall fra 1,5 meter, trykksikret for 100kg, frostsikker inntil 10 minusgrader og koster ca 3200 kroner. Begge kameraene har 7,1 megapiksler, 3x optisk zoom og masse funksjoner for både overvanns- og undervannsfotografering.
- De beste bildene får du jo uansett med det kameraet som faktisk fungerer når du trenger det, smiler Grefslie.

Flere suksesser samtidig
De mer ivrige fotografene har også tatt varmt imot superzoom-kameraet Olympus SP-550UZ. Utrustet med verdens lengste zoom (18x optisk), ekstra bred vidvinkel (28mm) og serieopptak med inntil 15 bilder per sekund slår kameraet de fleste rekorder i kompaktklassen.

Olympus’ egne salgsprognoser har gledelig nok blitt gjort til skamme:
- På Olympus SP-550UZ har ventelistene vært spesielt lange. Fagpressen har kåret SP-550UZ til en vinner – og det har jo skapt ytterligere etterspørsel. Det er gøy å se at et kamera i denne ellers litt smale kategorien ”Superzoom” får enorm interesse og selger bra, sier Grefslie, som også er fornøyd med Olympus’ satsing på digitale speilreflekskameraer.
- Med Olympus E-410 og E-510 kombinerer vi tradisjonell fotoglede og manuelle muligheter med innovativ teknologi, sier Grefslie, som siden de nye modellene kom i juni har mer enn doblet salget av digitale speilreflekskameraer.
Olympus E-410 er verdens minste og letteste digitale speilreflekskamera. Både Olympus E-410 og E-510 har LiveView, som betyr mulighet for levende søkerbilde på skjermen.
Olympus -
"Uknuselig"!
Olympus
Olympus Mju 770SW tåler 100kg trykk - i tillegg til vann, støt og frost.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu