Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Evolution

Fotograf Christian Houge stiller ut på den populære fotomessen PhotoLondon. fra onsdag 30. mai.
I utstillingen Evolution utforsker Christian Houge evolusjonens strukturer og naturens perfekte symmetri. Entomologens nitidige og tradisjonsrike arbeid med å systematisere dyrearter danner mye av utgangspunkt for Houges møte med motivene. De siste årene har han, i både ut- og innland, selv gått i samlerens fotspor for å utvikle sitt eget billedspråk.

Med Evolution søker han tematisk tilbake til sin første utstilling <B>Deformatia hvor han utforsket skjønnheten ved det deformerte og hvordan ubehaget på forskjellige måter kan vekke behag. Hans siste arbeider står også i kontrastenes tegn. Både i idè og teknikk setter han den fargesterke pop-kulturen opp mot det mer nedtonede og organiske. Harde og kunstige plastmaterialer møter det bløte i bomullspapiret i teknikker som broderi og søm, håndtoning, tekst og kolorering. Slik fortsetter Houge sin utforskning av det vakre og det brutale, det organiske og det kunstige.

Evolution er første del av en større serie som er under produksjon.

Christian Houge har hatt en rekke kritikkerroste utstillinger i inn og utland. Bl.annet Scout Gallery og Paris Photo. Han har nylig blitt auksjonert bort på Sotheby`s i London og har hatt flere store offentlige utsmykningsoppdrag. Houge er også involvert i mange humanitære prosjekter og har de fire siste årene fått tildelt en rekke stipend fra bl.annet Norske Billedkunstnere og Ingrid Linbæck Langaard Stiftelsen





Christian Houge - Chrysaora fuscescens
Chrysaora fuscescens
Christian Houge
Christian Houge - Catostylus mosaicus
Catostylus mosaicus
Christian Houge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu