Granmeis
Hva gjør man en dag man har lyst å fotografere fugler ute, men været er så pyton at man helst vil være inne ? Jo, man monterer opp kamera på stativ foran en flott gren som blir brukt som landingsplass for småfugler til foringsbrettet. Setter på fjernutløser og stiller inn med manuelt fokus på grena. Inne setter jeg meg ved kjøkkenbordet med en varm kopp kaffe. Det går ikke mange minuttene før de første bildene er tatt. Går ut med jevne mellomrom og sletter uskarpe bilder og der fuglene ikke passer inn i komposisjonen. Etter ett par timer har jeg fylt opp ett par giga byte .
Det kan kanskje oppfattes som om jeg både er lat og makelig anlagt men jeg er flere timer ute i marka i året enn folk flest. Både på hundetrening , jakt og fotografering.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetRaw-Tiff-Jpeg . Tatt med ML-3 fjernutløser. Manuel fokus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ivar B.
Resultatet synes jeg ble veldig bra. Flott eksponering med fine tegninger selv i det mørkeste. Fint miljø og fuglen står fint mot en rolig bakgrunn. Et godt artsportrett. Mvh Ivar.
Kjell G.
Her fikk du bra uttelling for opplegget ditt! Fin komposisjon, delikate farger og fine detaljer.

Hils dachsene!

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Her er det fargene som slår meg først - herlige, avdempede og delikate. Fuglen ''riktig'' og fint plassert i kledelige omgivelser. Bakgrunnen stemmer godt med den første snøen. Skarp fin meis med gode detaljer i fjærdrakten. Meget pent artsportrett.

Kjell S
Robin J.
Høres ut som en MEGET behagelig måte å slippe all kulde på(-15 hos oss her forleden) samtidig som bildene kommer. Må prøves:) Støtter de andre kommentarene. Flott artsportrett. Mvh RJ
Terje S.
Skal si det er behagelig å drive foto på den måten Robin. Har frøse nok for i år på hjortejakt osv. Tanken om dette prosjektet var egentlig ganske enkel. Det er vel flere enn meg som har bruk samme teknikk. Men jeg er såpass ærlig av natur at jeg er ikke redd for å si hvordan bildene mine blir komponert. Det fristet meg lite å slå opp kamo telt i hagen med en barnehage i bakgrunnen. Dere skjønner sikkert problemstillingen .Da er det bedre å bruke fjernutløser MVH Terje
Tom E.
Hei.
Fint bilde av granmeisen,kjempefin gren(må få tak i en sånn)
Riktig plassering av fuglen og avdempende farger,likte dette.
mvh tom
Inge S.
Hei.
Meget detaljerikt og flott.
Meget bra.

Mvh Inge
Robin J.
Synes du skal prøve kamo i hagen med barnehageungene som tilskuere, he,he. Mvh RJ
Terje S.
Jeg kjenner heldigvis de som jobber på barnehagen så de vet at jeg både er jakt og fuglegærn. Men å sitte i kamo med objektivet rettet mot en barnehage tørr jeg ikke. Beskyldningene om å ta bilde av ungene o.l vil snart vandre i bygda. Jeg jobber heldigvis i barnevernet men rykter om en pedofil o.l vil jeg ikke ha på meg.
Jørn B.
Hei
Flott bilde av granmeisen. Kan bare slutte meg til det Kjell S og de andre mener. Fotografering innenfra er slett ikke dumt. Denne granmeisen bilde nr. 267375 er også fotografert innenfra.

mvh Jørn
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var meget pent! Skarphet og bakgrunn er veldig bra og detaljene i fjærdrakten er på plass. Herlig fremgangsmåte! (latskap må til litt innimellom;) Det var sikkert spennende det også. Den snøkledde greina di er også veldig fin og de lyse/lette tonene i bildet gjør seg. Fint utsnitt.

Hilsen ingebjørg
Stig B.
Fine toner i bildet, nydelig grein, bra truffet med skarpheten, fin komposisjon. Virker som en ok kammo dette, å sette seg inn i huset og vente på at noe skal skje :-)

Mvh Stig
Odd E. k.
Het Terje!

Et flott bilde av meisen. God skarpget og positur på fuglen. Laven er veldig flott med sin grønnlige farge som snor seg rundt greina. Flott lys som gir gode detaljer. Bakgrunnen er utmerket og passer veldig fint inn. Et flott blinkskudd der du var klar med utløseren til rett tid.

Mvh

Odd E.
Hilda Hol E.
Hei Terje.

Takk for det flotte bildet du viser oss, samt grei oppskrift på hvordan du går fram. Man behøver jo ikke kopiere metoden helt og holdtent, men jeg får gjerne ideer i forlengelsen av slike gode tips andre sender.
Ellers finner jeg ikke noe å sette fingeren på, og alle gode og velfortjente momenter er nevnt foran.

Vennlig hilsen Hilda.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu