Havets kraft
Fra tidligere i uka med sydvest storm. En annen vinkel fra bilde nr. 159990. Dette er ikke noe fiskene liker godt da deres sesong er igang nå. Overskrivt fra Lofotposten og sagt av en fisker '' skitver og landligge''. Jeg fikk iallefall brukt dette været til noen fine og actionfylte bilder fra fjæra. Vises dette for mørkt. Her på min skjerm nå er det gjengitt fra de aktuelle lysforholdene som var og virker korrekt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-12 18:35:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Venche J.
Oi, Roger. me like. :)

I dag hadde vi sol - det hjalp med tulipaner. :-)

Wenche.
Inger-Lise S.
Hei Roger! En skikkelig sprut du har fanget her. Lekker! Jeg liker strukturen i steinene her og fargetonene.
Vanligvis liker jeg store forgrunner, men i dette tilfellet tror jeg bildet hadde blitt enda finere om du kuttet til rett over den store steinen nede til venstre. Syns ikke den tilførte bildet noe positivt...

Jeg ønsker deg ei flott helg!

Hilsen Inger-Lise:)
Finn M.
Her fikk du knipset i rette øyeblikk.

Enig med ILS om å kutte i forgrunnen. I tillegg ville jeg kuttet litt i høyre bildekant. Slik får du mere fokus på bølgen.

Siden bildet inneholder så lite farger, ville jeg vurdert å vise det i s/h.

mvh Finn
Steinulf L.
Ville ogå kuttet over steinen nede til venstre så all oppmerksomhet trekkes mot bølgen. Mørkt, men ikke for mørkt.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Roger

Et trangere utsnitt denne gangen av samme stedet ser eg ,
likte dette også , fint driv og bevegelse i sjøen der ,
fin dybde i forgrunnen.

Fortsatt god helg.

Mvh Inger Anne
Roger K.
Hei og takker for tilbakemeldingene. Ikke alltid en ser det gylne snitt når en holder på og arbeider med motivene. Forslaget likte jeg godt og takker for innspillet. Når en har holdt på en stund med bildene er en litt opphengt i det en har utført og slipper det ikke helt. Det samme gjelder dette og er ikke helt sikker enda hva jeg har valgt. Ser også at steinen som er i v1 tilfører bilde noe lys i bunnen.

En trivelig helg til dere

..Roger..
Sigmund B.
Et flott og tøft bilde.Versjon #2 ble nok best. Ellers ville jeg nok ha prøvd å tone ned himmelen noe helt øverst. Blir liksom litt for tam slik den er nå.
Kurt S.
Hei.
Synes V#2 ble et flott utsnitt av ''sjitværet'' -:) Skikkelig smell i denne.
Forgrunnen synes jeg ble passe mørk, men ville kanskje prøvd å gjøre himmelen litt mørkere. Da ville du fått enda bedre kontrast mot bølga.
Fortsatt god helg.
Mvh Kurt
Kjetil H.
Naturkreftene er fanget opp i riktig øyeblikk her. Fjellene i bakgrunnen og klippen i forgrunnen skaper en utmerket ramme for bildets hendelse, bølgen som treffer med voldsom kraft. Bildet er også skarpt.

I tillegg til det som er sagt om og rettet på når det gjelder utsnitt, forteller histogrammet at du har en god del å gå på til høyre i toneforløpet. Et par runder i levels og curves kan gi en mer poengtert presentasjon og et mer realistisk inntrykk av de frådende vannmassene. Det er også vakre fargenyanser i berget som kommer bedre til sin rett med enkle grep.

mvh
Kjetil
Kay R.
Havets mektige krefter kommer god frem hær Roger. Etter spruten og bedømme har du truffet akkurat i rette øyeblikket også. Kunne ønsket mæ litt flere detaljer (struktur) i selve bølgespruten. Kan faktisk se ut som bildet e litt overeksponert og at det hvite gror litt igjen..hmm.. Mulig..
Bilde e fint nok det..

MVH Kay:-)
Roger K.
Hei og takker for nye tilbakemeldingene. Fine innspill som jeg får med meg og skal jobbe litt videre med her, men i kveld er det fotovær og opptatt med det.

..Roger..
Inger-Lise S.
Jepp,v#2 ble enda flottere!

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu