Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Landskap og portrett fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm 16 -18. august.

Få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på hovedmotivet. Vi har fokus på prosessen fra ide, fotografering, - og frem til ferdig sluttbilde. Bli med på en spennende og kreativ sommerhelg på fjellet!
Sett av denne augusthelgen og få en fotografisk vitaminpille. Med ny kunnskap og masse inspirasjon vil du lære å ta bedre bilder, og få større fotoglede. Du vil lære å bruke kamera slik at du kan utnytte lokasjonen, lyset og teknikken til å få maks ut av motivet. Det blir gjennomgang av teknikk inne og praktisk fotografering ute. På kurset vil du lære å bruke kamera som et kreativt redskap, med bevisst forhold til ISO, lukkertid og blenderåpning. Ditt digitalkamera har mange innstillinger for hvordan du kan arbeide - Hva skal du velge, - for å gjøre jobben enklest mulig for deg og gi deg optimale resultat..? Lær å bruke kamera som et kreativt redskap!

Med klare bildeeksempler og praktisk trening vil dette åpne nye muligheter. Hvordan få knivskarpe bilder, korrekt eksponering og en spennende komposisjon? Du lærer også hvordan du finner interessante motiver og hvordan du kan gjengi de på en kreativ måte. Lørdag er natur og fjellets spesielle landskap vårt hovedfokus. Hvordan får du spenning i et flatt landskap?

Kunnskap om lys er en viktig del av en fotografering, og du vil garantert få et mer bevisst forhold til lysets egenskaper etter denne helgen. Det blir bilde-gjennomgang og visning av oppgavebilder på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger. Her dannes utgangspunkt for å lære av både egne og andres bilder. Det blir garantert ny inspirasjon og mange flotte motiver å ta med hjem. Vi skal også se på etterbehandling av digitale bilder, og hvordan du kan utnytte filformatet og eksponering på best mulig måte. Fint om du har et redigeringsprogram på din datamaskin.

Denne helgen skal vi også lære om fotografering av mennesker. På søndag skifter vi fra landskap til portrett! Hvordan kan du utnytte kamera, lys og lokasjon til å få gode komposisjoner og flatterende uttrykk på din modell? Hva er et godt portrett? Hvordan kan du ta familiebilder og portrett som skiller seg fra "vanlige" bilder du ser på FB og andre sosiale medier..? Vi vil lære om bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Her vil det være mange tips som kan gi deg originale og flotte bilder. Helgen blir som du forstår en allsidig, inspirerende og lærerik opplevelse i fotoboblen, - og gi deg fornyet fotoglede!

Vi baserer oss på at alle deltagere har erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen bærbare datamaskin. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun auto. Både speilløse- og speilrefleks kameraer er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm
, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi utnytter dagene godt og er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta gjerne med stativ og blits om du har.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2003. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap, og inspirasjon til å ta bedre bilder, gjør at mange av våre deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!
Grunnkurs 16-18. august, Kr. 5.650,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra fredag middag til og med søndag lunsj.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://storm-photo.webnode.no/


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 1.000,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Programutkast for helgen;

Fredag; Vi starter etter felles middag. Det blir gjennomgang av ulike eksponeringsteknikker og viktige innstillinger i kamera. Ved å ta kontroll på kamera, vil du få større kreativ frihet.

Lørdag; Kunnskap om bildekomposisjon og om lyset gir deg nye muligheter. Hva skal vi se etter når vi er ute? Vi benytter formiddagen på tur i fjellet, og utforsker fjellområdet rundt Venabu.
Lunch på hotellet. Bildegjennomgang av dagens bilder med konstruktive tilbakemeldinger. Etter middag; Vi ser på grunnleggende bildebehandling og litt redigering. Hva bør du kunne om redigering for å få maksimalt ut av dine opptak?

Søndag; Nytt fokus; Portrett! Hvordan skaper du en god ramme rundt portrettfotografering, - for deg og din modell? Hva er viktig å tenke på, - og hvordan får jeg personen foran kamera til å slappe av - og stole på meg som fotograf...? Vi vil bruke både dagslys og blits. Vi avslutter med felles lunch.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.

Hei.
Som vanlig leverer fotograf Olav Storm og Venabu Fjellhotell. Trivelig kursdeltagere og masse faglig påfyll. Jeg kommer tilbake.

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs! -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu