Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop hvalsafari/nordlys Alta - november 2024

Lær nordlysfotografering i Alta; trolig Norges beste sted for å se og fotografere nordlys! På dagtid blir det hvalsafari; store hvaler som knølhval og spekkhogger har nå vinteropphold i fjordene her nord.
Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i november. Det er mørketid med sola like under horisonten på denne tiden av året, og dette kan gi timer med et fantastisk fargespill over himmelen. De siste årene har store hvaler som knølhval og spekkhogger også begynt å trekke nordover, og befinner seg i fjordene her nord. Inkludert i årets fotoworkshop er også en hvalsafari med båt på Altafjorden i novemberlyset.
Alta har en lang historie som sted for nordlysobservasjoner; vi vil oppsøke flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver!
Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i nattfotografering med vekt på individuell veiledning, samt tips til actionfotografering fra båt. Flere utflukter dag/kveld med fotografering, samt undervisning og tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
Så lenge kurset har blitt arrangert har det blitt bra nordlys hvert eneste år, så historisk sannsynlighet for nordlys er 100%!
Kurstema er innføring i langtidseksponering, timelapse, wildlifefoto, bildekritikk/analyse/tilbakemelding på deltakernes bilder og tips til bedre bilder. Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man kan betjene eget kamera.

Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.
Alle fotos: Per Arne Askeland - Knølhval, Altafjorden
Knølhval, Altafjorden
Alle fotos: Per Arne Askeland
 -
 - Spekkhogger, Altafjorden
Spekkhogger, Altafjorden

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu