Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop Nordlys / Høstfarger Alta 2024

Høstfargene i Finnmark er som regel på topp i midten av september, og få steder er de mer intense enn nettopp her! Legg til nordlys over Finnmarksvidda så er motivet komplett! Tur til Sørøya samt storslåtte Sautso – NordEuropas største Canyon!
Høstfargene i Finnmark er som regel på topp i midten av september, og få steder er de mer intense enn nettopp her! Du får turer på Finnmarksvidda og til unike og bortgjemte fossefall, samt til storslåtte Sautso – NordEuropas største Canyon! Vi drar også til Sørøya som ligger helt ute i havgapet på Finnmarkskysten.

Her finner vi fotogene klippelandskap på vestkysten, værbitte fiskevær og urørte sandstrender i noen av fjordene. På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill, og i de mørkere timene spiller nordlyset på nattehimmelen.

Alta har en lang historie som sted for nordlys-observasjoner; stabile værforhold og “riktig plassering” rett under nordlysovalen gjør at Alta med rette kalles Nordlysbyen. Vi oppsøker flotte landskap hvor nordlyset kan skape unike motiver! Mange års erfaring med nordlysfotografering tilsier at mulighetene for flotte nordlysbilder er spesielt gode i september! Dermed vil man kunne nyte nordlyset i milde temperaturer, pluss lett tilgang til motivene da det fortsatt er barmark.

Dette kurset kombinerer grunnleggende innføring i landskaps- og nattfotografering med vekt på individuell veiledning, med praktisk fotografering ute. I tillegg til turene med fotografering og undervisning blir det tid for bearbeiding/fremkalling av digitalfiler og bildevurdering.
Kurstema er innføring i digital fotografering, langtidseksponering, timelapse, bildekomposisjon, landskapsfoto, bildekritikk/analyse og tips til bedre bilder.
Kurset forutsetter ikke spesielle forkunnskaper, men at man er kjent med betjening av eget kamera.

Sted: Alta folkehøgskole, Alta, Norge.
Mer info: http://photography.no
Per Arne Askeland - Nordlys, Alta i september
Nordlys, Alta i september
Per Arne Askeland
 -
"Explosion" - Fra workshopen i 2023
 - Sautso Canyon, Alta
Sautso Canyon, Alta

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu