Favoritter fra Bildekritikken

Noen har begge beina godt planta på bakken, andre er mer høytsvevende
Ukas bilde er tatt av Jan Ottar Olufsen, og heter «Håndball-action». Selv om dette ikke er et bilde tatt under en håndballkamp, er det et veldig stilig bilde. Lyset sitter meget godt og framhever motivet mot den mørke bakgrunnen. Selv om alle bevegelser er frosset, er det fullt av fart og bevegelse. Men viktigst er kanskje motivet selv. Hun har en vanvittig høyde over bakken som man sjelden ser hos en 11-åring og som i seg selv gjør at man stopper opp og ser en ekstra gang. Uttrykket i ansiktet hennes tolker jeg som en slags smil kombinert med et forventningsfullt blikk. Og posituren hennes er helt rå. Alt i alt et spennende og underholdene bilde.

Dette sier Jan Ottar selv om bildet: Bildet «Håndball-action» ble tatt noen l dager i forkant av en planlagt foto-shoot jeg skulle ha med et par lag i den lokale klubben, for at jeg skulle få testet noe nytt utstyr og lysoppsett. Min elleve år gamle datter, Maria, var en tålmodig forsøkskanin.

Jeg plasserte én Godox AD600 pro med «gridded» parabol-softbox på hver side, og eksperimenterte frem og tilbake med avstander, plassering, retning, og individuelle lysstyrker. Serieopptak er ikke et alternativ når man kjører nesten full styrke på blitsene.

Den største utfordringen var å treffe med utløseren, plassering og fokus samtidig, men med litt prøving og feiling fikk jeg flere gode bilder.

Det var full belysning i hallen, så jeg brukte HSS og lukkertider ned mot 1/1000 sekunder for å fryse de raske bevegelsene, samt for å kontrollere hall-belysningen.

Jeg valgte et veldig lavt kamerastandpunkt for at hoppet skulle se luftig ut.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Jan Ottar Olufsen - Håndball-action
Håndball-action
Jan Ottar Olufsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu