Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Werner Anderson på Fotografiens Hus

På Fotografiens Hus er allsidige Werner Anderson aktuell med landskapsserien "Observer".
Etter snart et tiår som dokumentarist av krigens ettervirkninger i land som Rwanda, Vestbredden, Bosnia, Vietnam og Laos har fotografen Werner Anderson vendt blikket mot hjemlige trakter. Anderson vant gull i Norske reklamefotografers konkurranse Utsnitt08 for sine mystiske og pirrende fotografier som drar beskueren inn i motivene med stor kraft. Nå kan flere av bildene fra denne serien sees i en salgsutstilling på Fotografiens Hus i Oslo frem til 18. oktober.

Den svenske juryen uttalte i fjor følgende om Werner Andersons landskapsarbeider:

”Disse landskapsbildene gir en forunderlig ”kjensla” – landskapet er mystisk og spennende, og juryen vil gjerne se flere av disse. Vi får en følelse av å innta en kikker-rolle – vi liker teknikken som er brukt, hvor valg av kamera forsterker inntrykket det mystiske landskapet gir oss.”

- Denne gangen har jeg arbeidet veldig intuitivt, latt fantasien løpe og lagt mye mer av meg selv i bildene, men dokumentaristen i meg er likevel ikke død, forteller Werner Anderson i en pressemelding.

På utstillingens vernissage holdt Ellen-K Syverstad åpningstalen. Hun mener at Andersons fotografier har en ro og en mystikk i seg som appellerer til henne og som treffer henne som betrakter.

- Dette er ikke naturbilder i ordets rette forstand. Dette er landskapsfotografi hvor fotografen har latt dokumentaristen i seg ta et ørlite hvileskjær, og hvor han våger å la sin egen stemme, sitt eget språk trenge gjennom, og med det inviterer han meg som betrakter inn i sitt univers. Her inne ser jeg mystikk og mørke, men også humor, håp og optimisme, og ikke minst en uforbeholden respekt for denne fantastiske kloden vi befinner oss på, sa Syberstad i sin åpningstale.

Utstillingen henger til 18. oktober på Fotografiets Hus i Oslo.
Werner Anderson -
Werner Anderson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu