Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Preformance i Storformat

I fire dager har Fotograf Torgrim Halvari jobbet sammen med Preformance og instalsjonsgruppen WE INSIST. Resultatet av prosjektet blir vist i Vadsø under årets krabbefestival, og vil sannsynligvis også bli vist i Oslo og andre steder hvor WE INSIST har opptredener.
– dette prosjektet har for meg vært noe av det mest spennende og kreative jeg har gjort på lenge. Det å jobbe sammen med kunstnere som tenker langt utenfor boksen har for meg gjort at jeg også har strukket min kreativitet mye lenger enn til vanlig, forteller Halvari. Prosjektet ble utført med et 8x10” kamera fra 50-tallet. Grunne er i følge fotografen ønsket om å jobbe med noe som ikke er helt forutsigbart.
– Da jeg ble spurt om å delta på dette prosjektet bestemte jeg meg ganske fort for å bruke mitt 8x10 kamera. Preformance og instalasjonskunst er som oftes uforutsigbart og utrykket er ment å skape en tankerekke hos tilskueren. Derfor synes jeg et slitent analogt storformatkamera passet utmerket til dette prosjektet. Jeg har med vilje redigert bildene minimalt. På noen av dem kan man for eksempel se saltflekker etter at jeg mistet filmkassettene i havet. Lyslekkasjer, fremkalling og andre elementer er med på å skape helt unike fotografiske univers som lever sitte eget liv, forteller Halvari.
Torgrim Halvari - Krampenes
Krampenes
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - Ekkerøy
Ekkerøy
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - End of Europe
End of Europe
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - Varanger
Varanger
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - Kiberg
Kiberg
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari - Ekkerøy2
Ekkerøy2
Torgrim Halvari
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu