Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Finnmarkskyst i Stockholm

Lørdag 3. oktober åpner Bjarne Riesto en fotoutstilling med bilder fra Finnmark i Galleri Agueli på Söder i Stockholm.
Utstillingen som består av Bjarne Riestos fotografier fra kysten i nord er tidligere vist i Finland og på Island, og presenteres nå overfor et svenskt publikum.

Bjarne Riesto er en profesjonell fotograf bosatt i Vadsø i Finnmark. Motivene sine finner han hovedsaklig i naturen i nord. Han lar seg inspirere av kulden og mørketiden, nordlyset og midnattsolen.Pluss mye annet som han ser rundt seg.

Bildene på utstillingen er hovedsakelig i svart/hvitt, men noen få er i farger. Kystlandskapet går igjen i alle motivene som fokuserer på landskapets linjer, former og strukturer og hvordan det visuelle intrykket av landskapet formes i samspill med klimaet, havet og lyset. Noen av bildene viser også fraflyttetde hus og leder tankene mot et samfunn i foranding og menneskelig forgjengelighet, forteller Riesto i en pressemelding.

De fleste fotografiene er hentet fra Bjarne Riestos siste bok ”Kyst” som ble utgitt i 2008.

Utstillingen i Stockholm er åpen 3.-15. oktober. Den er ennå ikke satt opp i Norge, men Norgespremiere er i Hammerfest i november, og deretter går bildene tilbake til Sverige og Uppsala før de vises i Alta utpå vinteren.





Bjarne Riesto -
Bjarne Riesto
Bjarne Riesto -
Bjarne Riesto

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu