Stor Opsahl interesse

Det har vært stor interesse for Bjørn Opsahl-utstillingen Ask the Dust. Nå forlenges utstillingen frem til 27. september.
Bjørn Opsahl er kanskje best kjent som motefotograf og regissør, men har også gjort seg bemerket som kunstfotograf. Han begynte som selvlært fotograf, har bygget seg opp til å bli en av de mest ettertraktede fotografer i motebransjen.

Utstillingen "Ask the Dust" som vises på Stenersenmuseet omfatter nye fotografier som er tatt både i Norge og i USA. Den tvetydige utstillingstittelen er hentet fra romanen til den italiensk-amerikanske forfatteren John Fante. Tittelen gjenspeiler de komplekse underliggende temaene i fotografiene.

- På samme måte som Bjørn Opsahls fotografier fanger både tomhet og det vakre, henviser tittelen til noe som virker uklart samtidig som det er poetisk. Fotografiene handler om livets mysterier som ligger skjult i skyggene og krokene, i støvet på veien, og på fortlatte, folketomme steder over hele verden. Et helt univers utfolder seg i detaljene som Bjørn Opsahl fanger i kameralinsen, heter det i en pressemelding fra Stenersen museet.

Vår anmelder, Christian Roth Christensen, skriver at Bjørn Opsahl har vist seg fra en ny side, for et nytt publikum som kanskje ikke leser motemagasiner eller hører på Zeromancer og Kurt Nilsen. Men Opsahl klarer seg veldig bra i uvante territorier og lykkes godt med sine bilder i galleriform.

Les hele anmeldelsen her

Torsdag 27/8 kl. 17.00. vil Bjørn Opsahl holde offentlig omvisning i utstillingen.
Bjørn Opsahl -
Bjørn Opsahl
Bjørn Opsahl -
Bjørn Opsahl

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu