Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Limbo" vises på Galleri Veie Austre

Galleri Maria Veie feiret åpningen av distriktsavdelingens første sommerutstilling i strålende sol med femti gjester . Utstillingen “Limbo” presenterer 45 fotografier av tre kunstnere fordelt på fem rom som kun er opplyst av dagslyset i trønderlåna på gården Austre Veie.
Jon Wang, Sabina Jacobssons og Stig Marlon Weston er tre fotografer som jobber med opplevelsen av omgivelser og landskap slik de faktisk er i øyeblikket. Med en følelse av intimitet og fascinasjon for elementenes samspill bruker de fotografiet til å undersøke premissene som styrer det ubevisste blikket og hvordan misforhold og endringer blir normalisert i prosessen.

Gjennom arbeidene deres får vi tre forskjellige innfallsvinkler til det samme tema, fra gjensyn med et barndomshjem i voksen alder, via orientering gjennom et bymiljø i kaotisk endring og til opplevelsen av å lete etter en utopisk utsikt. Sammen komplementerer disse arbeidene hverandre, samtidig som de skildrer isolerte og personlige opplevelser som i seg selv utfordrer publikum til å vurdere sin egen dobbeltrolle som deltaker og betrakter.

”Åpningsdatoen er ikke tilfeldig valgt. Den siste husfrua på Austre Veie, min mormor Ingrid, ble født 18. Juli 1915. Hun ivret for en akademisk utdannelse, og gjennom den er jeg nå tilbake på Veie – med eget galleri!” sier Maria Veie

”Tematikken som presenteres gjennom utstillingen Limbo kjennes spesielt aktuelt akkurat nå. Å være i limbo – dvs. i en mellomtilstand – er en presis beskrivelse av å gå rundt i et fraflyttet hus og møte verk som vekker minner. Fotografene Weston, Wang og Jacobsson har klart å gjenskape barndomsminner som jeg trodde jeg hadde glemt. Og de gjør det på et vakkert, subilt vis uten å overdrive – flere av bildene har en malerisk kvalitet.”

Galleriet ligger i Skogn, avkjørsel fra E6, retning Ekne
Galleri Maria Veie, Austre Veie, 7620 Skogn
www.gallerimariaveie.no

Utstillingen vil henge ut august
Stig Marlon Weston  - Utsikt #1
Utsikt #1
Stig Marlon Weston
Jon Sverre Wang - Uten tittel 2
Uten tittel 2
Jon Sverre Wang
Sabina Jacobsson - Komtegatan #3
Komtegatan #3
Sabina Jacobsson
Maria Veie - Vernissage
Vernissage
Maria Veie
Maria Veie viser fram bildene under åpningen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu