Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Hav Lys Stillhet

Det arktiske sommerlyset leker med vann og is i ulike former og fasonger. Et yrende dyre- og fugleliv i stillheten langt unna sivilisasjonen. Førstkommende sændag åpner Unni Fonneland utstilling på Namnå stasjon.
Unni Fonneland er amatørfotograf med mange år bak ulike kameraer. Fotointeressen ble vekket i barndommen, og hennes første kamera var et "Kodak Instamatic".
I dag er det helt andre typer utstyr, men fra første titt i "Instamatic"-søkeren var det gjort, forteller hun i en pressemelding. Bildet som fenomen og uttrykksform tok fatt i henne og har aldri sluppet taket.

Ekspedisjonen med Naturfokus til Svalbard sommeren 2008 var en naturopplevelse uten sidestykke. Lett å bli bitt av "svalbard-basillen" og eneste "medisin" er flere turer dit opp.

Utstillingen kom i stand etter et besøk på Namnå stasjon i Hedmark høsten 08. Stedet er en nedlagt NSB-stasjon som to driftige og dristige damer har overtatt og tatt på seg å drive som kultursenter. Her finnes flotte klær og smykker, bl.a. innkjøpt på reiser i Namibia hvor damene har kontakter med lokal husflid, det er bøker, glass og pyntegjenstander, kafe med gode kaker, og altså et galleri i husets 2. etg. De stiller ut bilder fra lokale kunstnere, og altså nå bilder av en fotograf fra Oslo.

Det er første gang de stiller ut foto. Galleriet var opprinnelig stasjonsmesterens leilighet. Stedet er i høyeste grad verdt et besøk.
For åpningstider: Se hjemmesiden www.namnastasjonkunst.no eller ta kontakt med stasjonsbet"jentene" Sissel Fossum og Brit Haraldsen.


 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu