Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

las calles, beyond the surface

Panoramabilder
Las calles betyr gatene på spansk, og er del av tittelen på min utstilling av panorama bilder fra en bydel i den Argentiske hovedstaden Buenos Aires.
Jeg søkte i antikvitetshandlere og brukt butikker, i flere måneder etter det rette kameraet for dette prosjektet. Valget ble et panoramakamera, en Widelux F7 som er laget i Japan midt på 1970-tallet. Det har få innstillinger men egner seg godt til min utforskning av det filmatiske og fotografiske formspråket .
Jeg ville gjenskape et spesielt uttrykk som kunne illudere et vintage filmbilde, i mine fotografier fra gatene i San Telmo.
Jeg ønsker å fortelle en hel liten filmhistorie i ett bilde. ” I want to capture a hole story in one single shot”
Møte med Argentinas kunst verden, var for meg også et møte med gjenbruk i valg av materialer.
Ikke trash art som et kunstnerisk virkemiddel eller form, men bruk av trash eller ting man kaster fordi det ikke er økonomi til innkjøp av nye materialer etter finanskrisen i 2001. Jeg har valgt å gjenbruke restmateriale av ueksponert spillefilm, som blir igjen etter en endt filmproduksjon, og ofte kastet. Spillefilm restene får jeg fra internasjonale filmproduksjoner. Fotofilmrullene (hylsene, eller cartridges) er også gjenbruk som jeg får fra et lokalt fotolaboratorium. Filmene til panoramakamera spoler jeg opp og undersøker filmens lyshastighet og fargekvalitet på internet via den koden som står på filmrullen. Hver produksjon eller sekvens får sin egenart i henhold til filmrullenes årgang og det de eventuelt har blitt utsatt for av kulde og varme. Dermed blir ingen bildeserier helt like i form eller farge.
Fremkalling av en film kan ta flere uker, og har mange usikre faktorer. Men kan også ha spennende muligheter som å tegne i et lag av filmens overflate og forsterke historiene i bildene som er beyond the surface.
linda cartridge - Cocabamba
Cocabamba
linda cartridge
bildet vises i 160cm
linda cartridge - chacabuco
chacabuco
linda cartridge
linda cartridge - tacuari
tacuari
linda cartridge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu