Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

I tåkeland

Billedkunster Evy Dalheim Gulliksen og fotograf Trine Rasch-Olsen stiller ut sammen på Frognerveien med "Niebla".
De to utstillerne ble kjent sommeren 2008. De ”fant” hverandre gjennom kunst, trening og mat. Dette måtte det bare bli utstilling av, skriver de i en pressemelding.

I utstillingen på ”Niebla” ønsker de å formidle den trolske og magiske stemningen i naturen, det være seg i Lofoten, på Senja eller over rismarkene i Laos.
Men også i overført betydning, filosofisk. Når noe tildekkes, forbigående, eterisk. Eller de øyeblikkene noe sprekker opp og avsløres. Niebla betyr tåke på spansk, og ved å sette en utenlandsk tittel understreker de den litt diffuse settingen.

Fotograf Trine Rasch-Olsen
tok sin bachelor-grad ved Birmingham City University i England. Det ble tre hektiske, utviklende og morsomme år. Tilbake i Norge opprettet hun RaschFoto, og gjennom sitt eget firma har hun hatt forskjellige oppdrag. Hun bidrar også regelmessig med redaksjonelt stoff til foto.no.

Likevel er det
kunsten som ligger hennes hjerte nærmest, så da tilbudet om å holde utstilling kom, hoppet hun i det med armer og bein. Det å være impulsiv har tidligere resultert i både jorden rundt tur og utdannelse i England, så hun har så absolutt ingen grunn til å ikke være det nå. Trines del av utstillingen ”Niebla” vil hovedsakelig bestå av bilder fotografert i Evenes i Nord-Norge.

- Evenes er stedet der disen stiger trolsk fra vannet etter midnatt, og tåken plutselig fyller omgivelsene midt på ettermiddagen, heter det i pressemeldingen.

Dette er Trines første utstilling i egen regi. For henne betyr det en ok start for å markere seg selv som fotograf.

- Lokalet er lite, galleriet er kunstnerdrevet og man står for alt sammen selv. Det er skummelt og spennende på en gang...Fram til nå har jeg vært veldig avslappet rundt det hele, men plutselig slo det meg at fremmede mennesker skal komme inn å bedømme bildene mine, forteller Trine Rasch-Olsen til foto.no.

Evy Dalheim Gulliksen stiller ut for andre gang i Oslo. Hun har malt siden 1995 da hun begynte på Markveien male- og tegneverksted hos Gro Finne. Deretter gikk hun på Olav Mosebekk tegne- og maleskole og fulgte et kurs i Nasjonalgalleriet. Evy har bodd 16 år i utlandet og har den videre kunstutdannelsen sin fra den kommunale kunstskolen i Uccle i Brüssel, Atelier b i Garches, kommunal kunstskole i St. Cloud, Beaux Art i Paris, hos Martha Sieber og Die kleine Kunstschule i Baden.

Evy Dalheim Gulliksen maler med akryl på lerret og plater, men hun bruker også blandingsteknikk med sparkel, silkepapir og kaffe. Flekke og strek. Denne gangen er fargebruken avdempet med gråtoner, blått, brunt og hvitt. Tittelen Niebla er hentet fra den spanske forfatteren Miguel de Unamuno sin roman. Evy Dalheim Gulliksen er cand. mag. i spansk, engelsk og litteraturvitenskap.

NIEBLA
06. mars til 15.mars
Foto- og maleriutstilling i Frognerveien 44
Åpent man-ons-fred –lør –søn 12-17
Tirs-tors 17-19
Priser fra kr. 500,-
Trine Rasch-Olsen  -
Trine Rasch-Olsen
Evy Dalheim Gulliksen  -
Evy Dalheim Gulliksen
Trine Rasch-Olsen  -
Trine Rasch-Olsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu