Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Adapsjon på Galleri Ramfjord

Nasjonalromantikk og Street Art - en utstilling med fotografier, digitale collager og maleri
Utstillingen "Adapsjon" på Galleri Ramfjord i februar forteller historier i forskjellig lag og tid. Kunstneren Jannecke Lønne Christiansen er denne gang opptatt av reisen og glimtene av minner som den bringer med seg.

Gjennom de koloristiske fotomaleriene og de digitale collagene viser Lønne Christiansen oss hvordan tid, kontekst og betrakterposisjon er styrende for hvordan vi opplever verden. Utstillingens tittel ”Adapsjon” henspeiler på måten de fotografiske referansene er tilpasset maleriet og motivets formspråk.

I denne utstillingen er Lønne Christiansen mer opptatt av kunsthistoriske referanser. I den nye serien med digitale arbeider finner vi bl.a. verket "Bjørk i storm, etter I. C. Dahl" (2008). Her kombineres det naturlyriske med et ekspressive.

Christiansen har sin bakgrunn fra Kunstakademiet i Bergen (1973-78) der hun studerte maleri under Morten Krohg. Hun har de siste ti - femten årene arbeidet innenfor ulike sjangere. Christiansen har i tillegg til flere separatutstillinger arbeidet med utsmykking, både som utøver og som kunstnerisk konsulent. Hun har deltatt på ulike kunstprosjekter i inn- og utland og er innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu