Liten, men kraftig fra Fujifilm

X-T50 gir deg veldig mye av X-T5 i et mindre hus og til en lavere pris. Men er prisen lav nok?
Fujfilm har tidligere gjort stor suksess med kameraer som X-T20 og X-T30. Så stoppet det litt opp. Det kom en X-T30 II, men det var mest fordi de ikke lenger fikk tak i deler til LCD-skjermern, så den måtte endres på. X-T30 II er fortsatt i salg, men begynner å dra på åra, så det er på tide at X-T50 gjør sin intreden.

Hvorfor ikke X-T40?
Du lurer kanskje på hvorfor den ikke heter X-T40? Det er to grunner til det. Den dårlige grunnen er at 4-tall er lite populære i Japan, så de hopper gjerne over dem. Den bedre grunnen er at det er femte generasjon prosessor og bildebrikke, og da er det bedre å kalle kameraet noe med 5. Da forstår vi også at det er samme generasjon som X-T5.

Som du da kanskje forstår, har kameraet samme bildebrikke og prosessor som X-T5 (og X-H2), så du får samme bildekvalitet som fra disse, med samme objektiv. Fujifilm har også klart å presse inn en 7-trinns bildestabilisator i huset, til tross for den lille størrelsen. Vi er også litt imponert over at de har puttet inn en videofunksjon som støtter 6,2K/30P, 4K/60P og inntil 240P i full HD. Dette kan gjøres i 4:2:2 10-bit og med F-Log2. Det er mikrofoninngang og med en medfølgende adapter får du også hodetelefonutgang.

Prisen blir 15 990 for kamerahuset, og 19 990 med det nye kit-objektivet (se neste avsnitt). Det vil også bli tilgjengelig med et rimeligere XC 15-45mm objektiv til 16 990.
I skrivende stund, får du X-T5 til bare 2000 kroner mer. Da spørs det om X-T50 er verdt det, med mindre størrelsen er helt avgjørende - for lite og lekkert, det er det.

Nytt kit-objektiv
Sammen med kameraet lanseres også en erstatning for den aldrende XF18-55mm, nemlig en XF 16-50mm f/2.8-4 R LM OIS. Objektivet er størrelesmessig omtrnet som forgjengeren, men vi ofrer gladelig 5mm i den lange enden, for å få 2mm i den korte. Det gir bildevinkler tilsvarende 24-76mm på fullformat. Du får også bedre autofokusmotor og bedre bildestabilisator enn før. Ikke minst er det en helt ny og bedre optisk konstruksjon, laget for å tåle oppløsningen på 40 megapiksler, som du finner på de fleste nye kameraene fra Fujifilm.

Objektivet har værbeskyttelse, og WR-betegnelsen som følger med. Det betyr at det er en god match også for XT-5, hvis du vil ha noe mer kompakt enn 16-80mm og f/2.8 på de kortere brennviddene. Vekta er 240g.

Prisen i Norge blir 9999 kroner, men altså bare 4000 hvis du kjøper det som kit-objektiv med et kamera.

_________________________________________________
Her finner du kameraet i nettbutikken


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu