Ny Sigma 24-70mm f/2.8 Art

Sigma slipper en ny, mindre og bedre 24-70mm f/2.8 DG DN II Art som blir et rimeligere alternativ til Sonys egne objektiver i dette segmentet. Det kommer også for L-fatning.
For oss som skriver om fotoutstyr, er det alltid morsommere så skrive om det som er banebrytende, helt nytt eller på andre måter vekker entusiasme. Men sånt er ofte nisjeprodukter som få kjøper. De viktige produktene å omtale er gjerne de som er av en type «alle» trenger, slik som dagens lansering fra Sigma.

Zoomområdet er det klassiske 24-70, som har vist seg så populært fordi det dekker svært viktige brennvidder uten at det blir for stort og tungt, selv med blender f/2.8. Når det er så mange som produserer slike objektiver, og har gjort det i mange år, betyr det at konkurransen er hard og kvaliteten høy.

Vi har ikke testet dette objektivet ennå, men er rimelig sikre på at det er av svært høy kvalitet. Hvis man tester det direkte mot Sony 24-70 GM II, så er det nok forskjeller, men hva som er best, og om man kan se disse forskjellene uten å drive intens pixelpeeping skal være usagt. Sigma har gjort som de pleier i Art-objektivene, å kompensere for omtrent alle optiske feil. Her er det hele 5 asfæriske elementer, blant annet. Minste fokusavstand er bare 17cm på vidvinkel, noe som gir en forstørrelse på 1:2,7 – ikke helt makro, men ikke så langt unna heller. På tele kan du fokusere ned til 34cm, som gir 1:4.

Objektivet har fått egen blenderring. Den kan låses til auto eller til manuell innstilling, hvis du ønsker det, og du kan velge om den skal ha klikk (for foto), eller være uten klikk (for video).

Prisen blir 16 190 kroner, og levering starter 30 mai.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu