Klart for RF-optikk fra andre enn Canon

Både Sigma og Tamron annonserer i dag at det kommer APS-C-optikk med Canon RF-fatning.
Vi har ventet lenge, og spurt mange ganger om når det kommer tredjepartsoptikk til Canon Rf-fatning. For Canons speilrefleksfatning, EF, var det jo et enormt utvalg, mens det har manglet helt for RF. Både Canon, Sigma og Tamron har vært veldig vage om dette, og det eneste vi har sett av RF-optikk fra andre produsenter har vært manuell optikk som ikke har kommunisert med kameraet.

Produktansvarlig for Sigma i Norden, Kjetil Sørås, sier til Foto.no at de har inngått en avtale med Canon som gir dem mulighet til å produsere APS-C-objektiver med RF-fatning. Avtalen gir dem tilgang til algoritmene kameraet bruker til å kommunisere med objektivene, og man får dermed full tilgang til autofokus-systemene, abberasjonskorreksjon og diffraksjonskorreksjon, men ikke det Canon kaller «Digital Lens Optimizer. Det vil bli mulig å oppdatere objektivene gjennom kamerahuset. Det er med andre ord skikkelig støtte for disse objektivene og du slipper slike uheldige fenomener man av og til fikk i gamle dager, der autofokusen noen ganger sluttet å fungere når kameraet fikk ny firmware.

Sigma melder i dag at de slipper en 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary i juli, og at den antakelig blir tilgjengelig for levering i august. Senere vil det følge på i hvert fall 5 objektiver til, men vi antar at det i første omgang vil være objektiver som allerede finnes med andre fatninger.

Tamron annonserer også objektiver for RF i dag. Det er disse to produsentene som foreløpig har fått avtale med Canon, men vi ser ikke noen god grunn til at det ikke skal komme flere, nå som det er åpnet for det.

Sammen med nyheten om objektiver med RF-fatning, lanserer Tamron RF 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD. Det er tydelig at det er lyssterk optikk for APS-C som har manglet hos Canon, og som Sigma og Tamron nå satser på.

Vi får håpe det kommer fullformatoptikk om ikke alt for lenge, men ser lett at det sitter lenger inne for Canon å slippe dette. Ved å åpne for APS-C, kan de få brukerne til å bli glad i den gode, lyssterke optikken, og blir de det, er ofte ikke veien til fullformat så lang. Der har Canon fortsatt monopol på RF-optikk.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu