Superlyssterk men kompakt fra Sigma

Sigma lanserer 50mm f/1.2 DG DN Art som er mindre og lettere enn 50mm f/1.4 HSM Art.
Sigma presenterer sitt nye 50mm F1.2 DG DN Art som et meget kompakt objektiv, lysstyrken tatt i betraktning, og når vi sjekker, er det noe mindre enn Sonys eget tilsvarende, og vesentlig mindre og lettere enn Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4.

Vi har sett og kjent på objektivet (men ikke prøvd det) og kan bekrefte at det er overraskende lite til et så lyssterkt Sigma Art-objektiv å være. Men vi vet også at størrelsen ikke er alt. Det er ingen sak å lage et lite objektiv, men man må ofte ofre noe. Nå er ikke Sigma kjent for å ofre så mye når det kommer til Art-objektivene sine, så vi må anta at de har klart å få ned vekt og størrelse uten å ofre bildekvaliteten, som bør være meget god på dette objektivet. De sier at de har gjort linseelementene tynnere og brukt elementer med høyt brytningsindeks. De har også forenklet den mekaniske konstruksjonen

Objektivet er utstyrt med det du har begynt å forvente av gode objektiver – blenderring der du kan velge klikk eller ikke-klikk, fokuslås, lås for automatisk eller manuell blenderinnstilling og bryter for autofokus eller manuell fokus. Det følger med solblender og etui.

Sigma trekker fram at objektivet kan gjengi svært høy oppløsning allerede fra største blender, og det er utstyrt med hele 13 blenderlameller, så får svært runde, fine høylys ute av fokus. Det borger for en meget fin bokeh. For å tilfredsstille de som filmer, skal det også være svært lite breathing (brennvidden endrer seg når du endrer fokus). Det er to HLA fokusmotorer, for å få raskere og mer responsiv autofokus.

Utover dette er det mye kjent med objektivet. Byggekvaliteten er høy, værtetting er på plass, designen er som på de fleste andre Art-objektiver og frontelementet er vann- og oljeavstøtende.

Levering skal starte 18. april, og prisen blir 17 990 kroner. Det er ca. 6000 mindre enn tilsvarende fra Sony, og 11 000 mindre enn Lumix S Pro 50mm F/1.4. Så gjenstår det å se hvordan det yter i forhold til disse, men skal vi gjette, vil de være ganske slike, alle sammen.
Objektivet veier 745g, er 81mm i diameter og 108,8mm langt. Det kommer i E-fatning og L-fatning.

______________________________________
Her finner du objektivet med E-fatning i netbutikken.
Og her er det med L-fatning.


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu