Lyssterk og kompakt zoom fra Sony

Sony lanserer 24-50mm f/2.8 G.
Sony lager svært kompakte kamerahus, og da passer det godt med kompakte objektiver. Sony lanserer en ny standarsdzoom med lysstyrke f/2.8

FE 24-50 f/2.8 G
Hvis man skal gjøre et objektiv lite, er det mange måter å gjøre det på. Du kan redusere lysstyrken, redusere antall linseelementer (som ofte vil redusere bildekvaliteten), fjerne funksjoner som autofokus og bildestabilisering eller gjøre zoomområdet kortere.

På dette objektivet har Sony brukt flere av disse triksene. Zoomområdet er redusert (fra 3x zoom på 24-70 til 2x zoom). Det er nok tatt bort noen linseelementer, men det vil du antakelig ikke kunne se, for det kan det kompenseres for i kameraet. Det er heller ikke bildestabilisator i objektivet, for på så korte brennvidder klarer du deg lenge med den i kameraet.

Resultatet er en kompakt standardzoom med god lysstyrke og en vekt på 440g.

De fleste Sony-brukere kan sette pris på et så kompakt objektiv, men kanskje aller mest de som bruker A7C-kameraer. De har nå muligheten til å få et svært fleksibelt, men likevel kompakt fullformatsystem. Noen ønsker seg selvfølgelig større zoomområde, og det kan de få, men da blir det større objektiver eller dårligere lysstyrke.

Objektivet måler 92,3mm på lengden og 74,8mm i diameter. Største forstørrelse er 1:3 og objektivet er raskt nok til å takle høyeste hastighet på A9 III med 120 bilder pr. sekund med lysmåling og autofokus mellom hvert bilde. Det er støtte for «Focus breathing compensation» og du kan velge om blenderringen skal ha tydelige klikk på hvert tredje trinn, eller være helt jevn for videobruk.

Du kan jobbe i ganske dårlig vær, med god værbeskyttelse i objektivet. Det har også fluorittbelegg på frontelementet så det avstøter vann, støv og slikt.

Prisen er 15 000 kroner, og levering starter i siste halvdel av april.

Her finner du objektivet i nettbutikken:
Sony FE 24-50mm f2.8 G
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu