Superlangt og kort fra OM System

Lanserer supertele på 150-600mm og vidvinkelzoom, 9-18mm
M.Zuiko Digital ED 150-600mm F5.0-6.3 IS
150-600mm har jo blitt ganske standard fra mange produsenter. Men hva du får ut av det vil være veldig forskjellig om du setter det på et fullformatkamera, et APS-C-kamera eller et MFT-kamera. Bildevinkelen tilsvarer 300-1200mm på et fullformatkamera, så det blir et objektiv for fugl, safari og andre anledninger når du føler du aldri kommer nært nok. Og om det ikke er nok, kan du også sette på en 2x telekonverter, så du får tilsvarende 2400mm. Utfordringen med det er naturligvis at du trenger ekstremt mye lys, særlig hvis du skal fryse en bevegelse. På den annen side, er det nesten umulig å følge et motiv i bevegelse med slike brennvidder. Spennende er det uansett at du har muligheten.

Siden 150-600 er den fysiske brennvidden er objektivet omtrent like stort og tungt som tilsvarende fra andre produsenter. Det veier rett over 2 kg og er solid bygd. Det har en stativfot du lett kan rotere, men som ikke er så lett å fjerne. Foten har innebygd Arca-swiss.

I tillegg til vanlige brytere for autofokus, autofokusbegrensning og bildestabilisator er det en der du kan velge lett eller tung zoomring eller låse zoomen på korteste brennvidde. Det er også tre knapper for å raskt stille fokus til forhåndsdefinert innstilling. Objektivet tar 95mm filtre og kommer med bæretropp og solblender. Vi savner en luke i solblenderen for å kunne stille på polafiltre, men den virker som den er av høy kvalitet.

Korteste fokusavstand er 56cm på 150mm og 2,8m på 600mm. Største forstørrelse er 0,7x, så objektivet kan brukes som et langt makroobjektiv. Med telekonverter skal du kunne få opp til 1,4x forstørrelse.


M.Zuiko Digital ED 9-18mm f/4-5.6 II
Dette er, for alle praktiske formål, det samme objektivet som den gamle 9-18mm, men nå heter den OM System og ikke Olympus lenger.

Det er fortsatt en svært kompakt og lett vidvinkelzoom, som er svært anvendelig da den også dekker tilsvarende 35mm.

Levering starter i siste halvdel av februar for begge objektivene.


OM System har også lansert nytt flaggskipkamera i dag. Les om det her.
______________________________________
Her finner du supertelezoomen i nettbutikken.

Og vidvinkelzoomen er her.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu