Sigma 70-200mm f/2.8 GD DN OS Sport

Nå har den kommet for speilløse kameraer også. Sigma har solgt mye av dette i en årrekke, men speilløsvarianten har latt vente på seg. Men de som har ventet har ikke gjort det forgjeves.
Vi har dessverre ikke rukket å teste objektivet skikkelig, men har hatt det hos oss i noen dager, og lekt litt med det. Det er solid bygd, med en vekt som nok er høyere enn tilsvarende fra Canon og Sony, men 1340g er omtrent som vi er vant med fra tidligere på slike objektiver. Det samme er størrelsen.

Objektivet er utstyrt med både zoomring, fokusring og blenderring. Zoomringen er ganske passe hard, og blenderringen kan du låse enten på Auto eller på manuell. Du kan også velge om du vil ha klikk eller ikke på den. Det siste er best for video, det første foretrekker de fleste fotografer. Du finner også en rekke brytere i tillegg til de to nevnte for blenderringen:

• Autofokus/Manuell fokus
• Begrensning av fokusområde
• OS AV/1/2 (2 stabiliserer kun i vertikal retning for panorering)
• Custom funksjoner når du bruker dock til å legge inn disse.

I tillegg er dessuten tre knapper for lagring av fokus. Disse kan programmeres til noe annet ved hjelp av dockingen.

Det følger også med en stativfot. Den kan du lett rotere den veien du ønsker den, men den er ikke så lett å ta av hvis du ikke vil ha den på. Da må du til med unbraco. Stativfoten har innebygd Arca-Swiss, så du kan sette den rett på de fleste stativhoder uten å bruke hurtigplate.

Vi har ikke fått gjort noen sammenlikning med tilsvarende objektiv fra Sony, men det lille vi har sett fra noen testbilder tyder på at det absolutt er meget god optikk i objektivet. Sigma sier at bildestabilisatoren skal kunne kompensere for inntil 7,5 trinn, noe som er svært bra for stabilisatoren i et objektiv. Det har også doble fokusmotorer, som bør gjøre autofokusen rask og responsiv.

Du kan bruke objektivet med Sigmas telekonvertere, så du kan få inntil 400mm f/5.6 uten at det blir veldig stort.

Med objektivet følger det både en solid, polstret objektivveske og en solblender med gummiforsterkning foran. Den har ikke bajonettfatning, men settes rett på og skrus fast med en fingerskrue.

Levering skal starte 7. desember, og prisen blir 21 000 kroner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu